Minke bespaart geld

Met een aankoopmakelaar weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Wel zo’n prettig idee!

“Zij bleek voortvarend, vasthoudend en effectief! En vooral dat effectieve is gebleken in de veel lagere aankoopprijs dan wij zelf hadden durven dromen!”

Familie Van Doorn (67 en 65 jaar, gepensioneerd)


Familie Van Doorn vertelt…

“Onze ervaring met de aankoopmakelaar (Minke Makelaardij te Rotterdam) bij de aankoop van onze nieuwe woning geven we weer met drie termen. Zij bleek voortvarend, vasthoudend en effectief! En vooral dat effectieve is gebleken in de veel lagere aankoopprijs dan wij zelf hadden durven dromen! “

Zoekwens: Instap-klaar appartement met lift en uitzicht over de Maas.”


Minke reageert…

Als aankoopmakelaar mag ik mij beroepen op jaren lange ervaring in de makelaardij. Als NVM Makelaar heb ik toegang tot informatiesystemen waarin ik de geschiedenis van een woning terug kan zien en hierdoor ook een goede inschatting kan maken voor doeltreffende biedingsstrategie. Omdat ik als derde partij met een ervaren oog kijk naar de mogelijkheden kan ik een onderhandeling ingaan met zakelijke argumenten die je als particuliere koper vaak niet ziet. Hierdoor weet ik ook snel wanneer iets kansrijk is of wanneer we moeten stoppen. Een aankoopmakelaar verdient zich altijd terug. Is het niet in een veel lagere aankoopprijs dan is het wel in tijd of in het voorkomen van spijt na de aankoop.

Hoe kan een aankoopmakelaar geld besparen?

Minke kan een beter onderhandelingsresultaat behalen omdat zij vooraf weet wat de mogelijkheden zijn.
Minke weet alles over tarieven van notarissen en hypotheekadviseurs.
Met Minke bespaar je veel tijd en dus geld omdat er minder bezichtigingen nodig zijn en zij je veel werk uit handen neemt.
Omdat je goed bent voor gelicht door Minke voorkom je een misstap die financieel slecht uit kan pakken.

Wat zijn Kosten koper?

Onder ‘kosten koper’ vallen de overdrachtsbelasting (2% in 2015) en de notariskosten.
Eventueel nog andere bijkomende kosten zijn hypotheekadvies en begeleiding,
bouwkundige keuring, taxatierapport en kosten aankoopmakelaar.

Mag een makelaar en exorbitant en onrealistisch hoge prijs vragen voor een woning?

Ja, dat mag. De verkoper bepaalt in overleg met zijn makelaar voor welke prijs hij zijn woning wil verkopen. De koper kan onderhandelen over de prijs, maar de verkoper beslist. Daarom is het belangrijk om vooraf de juiste waarde van de woning te bespreken met Minke.

Mag de makelaar tijdens de onderhandelingen het systeem van verkoop wijzigen?

Ja, dat mag ook. Soms zijn er zo veel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk te bepalen is wie de beste koper is. Op dat moment kan de verkoper – op advies van zijn makelaar – besluiten de biedingsprocedure te wijzigen in bijvoorbeeld een inschrijvingsprocedure. In deze procedure krijgen alle bieders een gelijke kans om een bod uit te brengen. Minke heeft hier ervaring mee en kan snel adviseren en handelen.

Benieuwd wat een aankoopmakelaar voor jou kan betekenen?Maak een afspraak