Huizen kopen bij Minke Makelaardij

Minke heeft een kleine verkoopportefeuille omdat zij kwaliteit verkiest boven kwantiteit.

Wijnhaven 39 Centrum Rotterdam


Omschrijving

Prachtig uitzicht over Rotterdam vanuit dit drie kamer appartement op de 8ste verdieping van een luxe complex in het Centrum van Rotterdam.

Kenmerken

Vraagprijs € 310.000,- kk
Woonoppervlak 96m2
Bouwjaar 2009
Volledig geïsoleerd
Zeer actieve Vereniging van Eigenaren
Parkeerplaats in onder gelegen garage separaat te koop voor € 27.500,- kk

Van Cittersstraat 45aII Middelland van Rotterdam


Omschrijving

Nabij het centrum van Rotterdam gelegen, royale 2 (voorheen 4) kamer maisonnette met de mogelijkheid om een groot dakterras te maken. Een ideale woning voor degene die op zoek is naar ruimte.

Kenmerken

Vraagprijs € 159.500,- kk
Woonoppervlak 96m2
Bouwjaar 1924 op eigen grond
Dakisolatie en volledig voorzien van dubbel glas
Actieve Vereniging van Eigenaren
Toestemming van gemeente en VvE voor aanleg dakterras is aanwezig

Argonautenweg 7L Hillergersberg Rotterdam


Omschrijving

Luxueus, modern en ruimtelijk uitgevoerd 3 kamer appartement met een plafondhoogte van bijna 4 meter!

Kenmerken

Vraagprijs € 350.000,- kk
Woonoppervlak 96m2
Bouwjaar 2005
Volledig geisoleerd
Zeer actieve Vereniging van Eigenaren
Parkeerplaats in onder gelegen garage separaat te koop voor € 25.000,- kk

Veel gestelde vragen

Waarom Minke Makelaardij als verkopend makelaar?

– Minke Makelaardij heeft een kleine portefeuille en wil dit graag zo houden. Zo kan zij ieder project de persoonlijke aandacht geven die nodig is voor een vlotte verkoop.
– Je krijgt een objectief en reëel advies over de vraagprijs en opbrengst van jouw woning.
– Een doeltreffend verkoopplan.
– De best mogelijke presentatie van jouw woning op Funda.
– Aanbieding van jouw woning bij de ingeschreven woningzoekenden.
– Enthousiaste begeleiding van bezichtigingen waarbij eventuele nadelige aspecten of bouwkundige gebreken op de juiste wijze kenbaar worden gemaakt aan de kijkers.
– Directe terugkoppeling na een bezichtiging en tussentijdse evaluatiegesprekken.
– Je eigen digitale dossier waar je direct inzage hebt in de kijkcijfers van uw woning op Funda en in de activiteiten rondom de verkoop van jouw woning.
– Onderhandelingen met kopers op het scherpst van de snede.
– Opstellen van de voorlopige koopakte waarin jouw belangen gewaarborgd zijn.
– Begeleiding van de eindinspectie met de koper voorafgaand aan de overdracht bij de notaris.
– Optimaal gebruik van sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.
– En ook na de officiële overdracht bij de notaris staat Minke Makelaardij je graag bij met advies. Denk bijvoorbeeld aan advies bij het indienen van een bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde of het activeren van een Vereniging van Eigenaren.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Kan de verkoper de vraagprijs van een woning tijdens de onderhandeling veranderen?

Ja, de verkoper kan besluiten de vraagprijs te verhogen of te verlagen. Daarnaast heb je als potentiële koper ook het recht tijdens de onderhandelingen je bod te verlagen. Zodra de verkopende partij een tegenbod doet, vervalt namelijk je eerdere bod.

Moet de makelaar met mij als eerste in onderhandeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging? Of als ik als eerste een bod uitbreng?

Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat.

Mag een verkoopmakelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt?

Ja, dat mag. Een onderhandeling hoeft namelijk niet tot een verkoop te leiden. Bovendien zal de verkoper waarschijnlijk graag willen weten of er meer belangstelling is. Ook mag er met meerdere geïnteresseerde kopers tegelijkertijd onderhandeld worden. Een NVM-makelaar moet dit wel duidelijk aan alle partijen melden.

Vaak zal de verkopende makelaar belangstellenden mededelen dat er al een bod ligt of dat er onderhandelingen gaande zijn. Als geïnteresseerde koper mag je dan wel een bod uitbrengen, maar de makelaar gaat pas over tot onderhandelen met de andere partijen als de onderhandeling met de eerste gegadigde beëindigd is. De makelaar doet geen mededelingen over de hoogte van de biedingen. Dit zou overbiedingen kunnen uitlokken.

Hoe komt de koop tot stand?

Als verkoper en koper het eens zijn over de belangrijkste zaken dan legt de verkopende makelaar de afspraken vast in de koopovereenkomst. Pas als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend, komt de koop tot stand. Ontbindende voorwaarden zijn een belangrijk aandachtspunt. Als je deze opgenomen wilt hebben in de koopovereenkomst, dan moet je dit meenemen in de onderhandelingen. Als koper krijg je niet automatisch een ontbindende voorwaarde.

Koper en verkoper moeten het eens zijn over aanvullende afspraken en ontbindende voorwaarden voordat de koopovereenkomst wordt opgemaakt. De koop komt pas tot stand op het moment dat de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend. Dit heet het schriftelijkheidsvereiste. Zodra de verkoper en de koper de koopovereenkomst hebben ondertekend en de koper een afschrift van de overeenkomst heeft ontvangen, treedt voor de particuliere koper de wettelijke bedenktijd in werking. Binnen deze tijd kan een koper alsnog afzien van de koop. Na deze tijd is de koop definitief rond, tenzij de ontbindende voorwaarden van toepassing zijn.

Benieuwd wat een aankoopmakelaar voor jou kan betekenen?Maak een afspraak