Taxatie van uw woning

Welke taxatie je ook nodig hebt, bij Minke Makelaardij ben je verzekerd van een vakkundig oordeel, snelle levering en een helder rapport.

“Mickey is deskundig en je merkt in alles haar passie voor haar vak en haar liefde voor Rotterdam!”

Marco van Houten, 55 jaar, sales manager


Wat is een taxatie?

Taxeren is geen exacte wetenschap. Een taxatie is een nauwkeurige inschatting van de waarde die ‘de markt’ bereid is te betalen. Praktijkervaring met transacties in de vastgoedmarkt is dan ook essentieel. Naast deze kennis spelen andere factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan de eigendomssituatie, de staat van onderhoud, de courantheid (is het huis goed en snel verkoopbaar), mogelijkheden in de toekomst, de ligging en grootte van de woning en bijzonderheden omtrent het perceel en de constructie. Maar ook het bestemmingsplan, de Vereniging van Eigenaren (VvE) en gemeentelijke verordeningen of een monumentenstatus dienen meegenomen te worden in de waardering.


Waarvoor of wanneer heb je een taxatierapport nodig?

 • De aanvraag van een hypotheek
 • Het verhogen van een bestaande hypotheek
 • Een waardebepaling in verband met een verkoop- of aankoopbeslissing
 • Het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde
 • Als basis voor de successierechten in een erfenis
 • Als basis voor een beleggingsbeslissing

Kosten taxatie huis

Minke is ingeschreven in het register van Vastgoedcert, zij is lid van de branchevereniging de NVM en het Nederlandse Woning Waarde Instituut (NWWI). Zo ben je verzekerd van een taxatierapport conform de algemene richtlijnen en weet je zeker dat het rapport wordt geaccepteerd door de bank of een andere partij.

 • Standaard taxatie
 • 425,-
  / incl. BTW
 • Geaccepteerd door enkele hypotheekverstrekkers
 • Vraag een taxatie aan
 • NWWI / NHG taxatie
 • 460,-
  / incl. BTW
 • Geaccepteerd door alle hypotheekverstrekkers
 • Vraag een taxatie aan

Veelgestelde vragen

Waarom een taxatie van Minke Makelaardij?

Minke kan zich beroepen op vele jaren ervaring in het taxeren van woningen en appartementen in de stadregio Rotterdam. Zij is geregistreerd als Register Taxateur in het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs), lid van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars/taxateurs) en VastgoedCert.
Minke is tevens aangesloten bij de validatie instituten het NWWI en TVI.
Zij heeft ook ervaring met het opstellen van taxaties voor Bijzonder Beheer.
Bovenstaande punten garanderen een professioneel, transparant en duidelijk taxatierapport.

Wat is het verschil tussen een Register Taxateur en een Makelaar?

Een makelaar zonder titel Register Taxateur kan geen gevalideerde taxaties verrichten. Een makelaar kan wel een waardebepaling opstellen maar die wordt niet geaccepteerd door banken en de NHG.
Minke is Register Taxateur en staat ingeschreven in het NRVT (Nederlands Register Vastgoedgoed Taxateurs).
Het NRVT is het centrale register van vastgoedtaxateurs. Het NRVT registreert taxateurs op persoonlijke titel. Als centraal register houdt het NRVT toezicht op de naleving van de gedrags- en beroepsregels, reglementen en permanente educatie en garandeert het daarmee de kwaliteit en reputatie van de geregistreerde taxateurs.

Wat is een gevalideerd rapport?

Validatie van een taxatierapport betekent dat er wordt gecontroleerd of de taxateur én het taxatierapport voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de brancheorganisaties, het NHG en de hypotheekverstrekkers.
De bekenste organisaties die de validatie van een taxatierapport mogen verzorgen zijn het NWWI en TVI. Minke is bij beide organisaties ingeschreven als Register Taxateur.

Hoelang is een taxatierapport geldig?

Een taxatierapport heeft een geldigheid van maximaal een half jaar. Banken accepteren geen oudere rapporten.

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en een taxatie?

Voor de verkoop van een woning stelt een Makelaar een waardebepaling op. Dit is zijn persoonlijke inschatting van een opbrengst die hij denkt te kunnen realiseren als hij de woning in de verkoop krijgt. Een taxatierapport is een uitgebreid rapport, opgesteld door een onafhankelijke taxateur, die niet betrokken is bij de transactie, waarin alle aspecten worden omschreven die van belang zijn voor de waarde van de woning. Er wordt een inschatting gemaakt van wat het algemene publiek bereid is te betalen op het moment dat de taxatie wordt opgemaakt.

Waarom wijkt mijn WOZ waarde af van de waarde in het taxatierapport?

De woz-waarde is gebaseerd op aannames om zo alle objecten met elkaar te kunnen vergelijken. De individuele aspecten zoals bouwkundige staat, interne afwerking, eigendomssituatie worden niet of minder mee gewogen. Dit kan tot grote verschillen leiden.

Wat is het verschil tussen de herbouwwaarde en de marktwaarde?

De herbouwwaarde is eigenlijk precies wat het zegt: wat kost het om dit huis op deze plaats opnieuw te bouwen. Er wordt dus niet gekeken naar wat de markt bereid is te betalen. Een woning in een dure straat kan dus een veel hogere marktwaarde hebben als dezefde woning in een slechte straat terwijl de herbouwwaarde van beide woningen hetzelfde is.
De herbouwwaarde is van belang voor de opstalverzekering.