Wat doet een aankoopmakelaar?

Ben jij op zoek naar een huis? Dat kan in deze tijd gunstig voor je uitpakken. De woningmarkt ziet er aantrekkelijk uit. Je hebt de keuze uit een groot aanbod en de rente voor een hypotheek is historisch laag. Toch kan het even duren voordat je dat ene huis vindt dat aan al jouw wensen voldoet. Heb jij jouw droomhuis gevonden? Laat Minke je helpen bij het vinden en aankopen van jouw droomwoning. Je weet dan zeker dat je niet teveel betaalt. Minke adviseert, begeleidt en ontzorgt, zodat jij je volledig kan richten op de leuke aspecten van het kopen van jouw woning.

Stap 01.
Woning zoeken & Bezichtigen

In het voortraject helpt Minke je met het zoeken en beoordelen van de woningen op Funda. Heeft de woning potentie dan ga jij eerst kijken. Ben je enthousiast dan gaat Minke mee voor een 2e bezichtiging en kijkt met een zakelijk- en bouwkundig oog over jouw schouder mee.

Stap 02.
Onderzoek & Onderhandelen

Na een gezamenlijke bezichtiging volgt een evaluatiegesprek waarin alle voor- en nadelen op een rijtje worden gezet. Minke beoordeelt de waarde van de woning, de mogelijkheden met betrekking tot de onderhandelingen en de ontbindende voorwaarden die voor jou van belang zijn. Ben je nog steeds enthousiast dan gaat Minke een zo laag mogelijke prijs bedingen bij de verkopende partij. Jij bepaalt uiteindelijk zelf of de koop wel of niet rond komt.

Stap 03.
Koopovereenkomst

Is het tot een mondelinge overeenkomst gekomen dan is het gebruikelijk dat de makelaar van de verkopende partij de koopovereenkomst opstelt. Deze makelaar behartigt uiteraard alleen de belangen van de verkoper. Minke behartigt jouw belangen.
In een persoonlijk gesprek loopt Minke elk artikel in de koopovereenkomst met je door. Je weet precies wat je tekent en wat hiervan de consequenties zijn. Wel zo prettig.

Stap 04.
Financiering & De notaris

Voor de financiering van een woning is het gebruikelijk om een hypotheek af te sluiten. Minke kan je verwijzen naar onafhankelijke partijen die naast hypotheekadvies ook mogen adviseren over pensioens- en vermogensopbouw.
Als de koopovereenkomst door beide partijen is getekend is de koop definitief. Je moet nu je financiering gaan regelen binnen de daarvoor gestelde termijn.
Is de financiering rond dan wordt de woning in eigendom overgedragen bij de notaris. Voorafgaand gaat Minke met je mee om de woning te inspecteren. Voldoet de woning niet aan de afspraken zoals overeengekomen in de koopakte, adviseert Minke in de te nemen stappen.
Is de inspectie akkoord bevonden dan gaan we naar de notaris om de eigendomsakte te tekenen en de sleutel te krijgen. Je bent nu officieel eigenaar!

Meest gestelde vragen

Minke adviseert, begeleidt en ontzorgt, zodat u zich volledig kan richten op de leuke aspecten van het kopen van uw woning. Heeft u nog vragen bij het kopen van een huis? Ik heb de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet!

Wil je weten hoe klanten Minke waarderen als aankoopmakelaar?

Via deze link kom je op de Funda informatiepagina van Minke Makelaardij waar klanten hun ervaringen met Minke hebben achter gelaten.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Je kunt een aankoopmakelaar inschakelen om jouw droomhuis voor je te gaan zoeken via een zoekopdracht. Het is ook mogelijk dat je zelf al een woning op het oog hebt en op het punt staat een van de grootste aankopen in jouw leven te doen. Minke helpt je graag om dit proces vlekkeloos te laten verlopen!

Wat kost een aankoopmakelaar?

In deze hectische markt waar veel woningen voor meer als de vraagprijs verkocht worden, werkt Minke met een vast courtagebedrag. Dit bedrag is afhankelijk van de opdracht. Als richtlijn kan je aanhouden dat dit ligt rond de € 3.000,- inclusief 21% btw (€ 2.479,- exclusief btw)
Na een vrijblijvende kennismaking stelt Minke een offerte op maat op. Je kan dan bepalen of je gebruik wilt maken van haar diensten. Hoe koop je een huis? Minke behartigt jouw belangen. Minke komt graag langs om kennis te maken.

Hoe koop ik een huis: aankoopmakelaar of verkoopmakelaar?

Een NVM-makelaar werkt bij de transactie van een huis nooit voor twee partijen tegelijk. Dat zou namelijk niet correct zijn. Vergelijkt het maar met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Dan neemt elke partij een eigen advocaat in de arm. Met een makelaar is het eigenlijk net zo. Als hij al voor de verkoper werkt, kan hij jou onmogelijk eerlijk adviseren over de aankoop. En andersom geldt dat natuurlijk ook. Afhankelijk of je een makelaar nodig hebt voor het kopen of verkopen van een huis, spreken we van een aankoopmakelaar of verkoopmakelaar.
Hoe koop je een huis? Minke behartigt graag jouw belangen.

Benieuwd wat een aankoopmakelaar voor jou kan betekenen?Maak een afspraak