9,5
Kopers

Wetswijzigingen 2019

Met de oliebollen achter de kiezen en het vuurwerk overleefd, kunnen we met een frisse blik naar het nieuwe jaar kijken. 

Iedereen een mooi 2019 toegewenst! 

Ook 2019 belooft een druk en spannend jaar te worden. Spannend want hoe gaat de markt zich verder ontwikkelen? Kan het nog gekker? Of hebben we de top achter de rug?  Ik verwacht inderdaad dat de prijzen in 2019 nog blijven stijgen echter is de extreme stijging ervan af.   

De aantrekkingskracht van Rotterdam is een feit. De helft van mijn klanten komt uit Amsterdam. Daarnaast veel stellen die, nu de kinderen het huis uit zijn, weer terug willen naar de stad. En niet te vergeten de ouders, die wat zoeken voor hun, in Rotterdam, studerende kinderen. Allemaal van harte welkom! 

En druk want steeds meer woningzoekers weten Minke Makelaardij te vinden. Dat is positief en ik ben ook erg benieuwd hoeveel (nieuwe) Rotterdammers ik dit jaar weer kan helpen aan hun droomhuis.  

En hoewel ik op oude, vertrouwde voet doorga is er in de woningmarkt wel een en ander veranderd. In 2019 is een aantal wetswijzigingen doorgevoerd waar ik jullie graag op wijs.  

De NHG-Grens naar € 290.000,-  

Vanaf 1 januari stijgt de NHG-kostengrens voor woningen zonder energiebesparende voorzieningen van € 265.000,- naar € 290.000,-. Voor woningen met energiebesparende voorzieningen is de kostengrens 6% hoger, namelijk € 307.400,-  

De Huurliberalisatiegrens en de Huurtoeslaggrens naar € 720,42 

Na 3 jaar van bevriezing stijgt de liberalisatiegrens weer met het prijsindexcijfer van 1,37%. Ook de huurtoeslaggrens voor huurders boven de 23 jaar stijgt naar dat bedrag. Jongeren onder de 24 jaar kunnen slechts van huurtoeslag profiteren indien de maandhuur voor woonruimte niet meer dan € 424,44 bedraagt.  

Voor meer wetswijzigingen zoals in het partnerverlof, de informatieplicht energiebesparen voor bedrijven of instellingen, de verlaging van de vennootschapsbelasting en de veranderingen in het belastingstelsel lees dan het hele document van de Juridische dienst van de NVM.

 Wetswijzigingen 2019